OBUKE

ELAS Kft. - oslanjajući se na veliko iskustvo stečeno kroz proizvođače vodeće elektronske proizvodne opreme koju distribuira - smatra da je stručno usavršavanje od najveće važnosti uz konsalting u tehnologiji elektronske proizvodnje i podršku proizvodnji od samog početka. DETALJI

E-Lab

Naš primarni cilj je da iz prve ruke predstavimo tehnologije koje preporučujemo našim kupcima. Zbog toga imamo dosta opreme na raspolaganju u našoj demo laboratoriji u Beogradu,... DETALJI

Industrijski rendgenski pregled

E-lab, ponos našeg izložbenog prostora, je GE Phoenix Micromex CT rendgenski aparat. Aparat nam omogućava da našim partnerima ponudimo 2D ili čak 3D rendgenske preglede visoke rezolucije. Pozdravljamo svakoga kome je potrebno rješenje za otklanjanje grešaka ili kapacitet kontrole kvaliteta. Pored tehničkih mogućnosti Micromexa, koristimo znanje ELAS tima u testiranju i proizvodnji elektronskih proizvoda... DETALJI

Servis i podrška

U ELAS-u takođe pružamo blisku podršku mašinama koje prodajemo, bilo da se radi o tehničkim savjetima, servisu ili nabavci rezervnih dijelova. Pored podrške za opremu, svoje 15-godišnje iskustvo koristimo kako bismo sa našim partnerima podijelili procese i tehnologije koje napreduju u industriji, od savjetovanja o implementaciji projekata do stručnih seminara. DETALJI

O nama

Od 1999. godine ELAS Kft. nudi čitav niz usluga prodaje, servisa i rezervnih delova za našu proizvodnu i ispitnu opremu za elektronsku i druge industrije. Naša filozofija je pružiti našim klijentima znanje i podršku pored naših visokotehnoloških mašina. DETALJI

ISTAKNUTA

Doziranje tečnih materijala

Verguss_Feb2015

U elektronskoj industriji, ELAS pruža sveobuhvatna automatizovana rešenja za različite zadatke doziranja, bilo da se radi o lepljenju, punjenju, vakuumskom zalivanju, zaptivanju, praćenju oblika, lemljenju paste, lepljenju SMT-a ili čak doziranju termalne paste.

Detalji su ovde:

Scheugenpflug

Musashi Engineering

Camalot

SMT tehnologije

placeALL520

Iz ELAS-ovog portfolija, možemo preporučiti partnerima čak i kompletne proizvodne linije za SMT.

Potpuna rešenja za svaki tehnološki korak su sledeća:

Automatizacija i obeležavanje proizvoda – Nutek

Mala, srednja proizvodnja Pick&Place – FRITSCH

Štampanje lemne paste – MPM, PBT

Reflov lemljenje – Electrovert

Automatska optička kontrola – Mirtec

Lemljenje

Micro-buse-soudure-1,5mm

Lemljenje je srce proizvodnje elektronike. Nudimo automatske strojeve za različite zadatke naših vodećih dobavljača:

Reflov lemljenje – Electrovert

Talasno lemljenje – Electrovert

Selektivno lemljenje – Pillarhouse

Robotsko lemljenje – Elmotec

Lemljenje u pari – CIF

ISPITIVANJE I PREGLED

maxresdefault

U savremenoj elektronskoj industriji, kvalitet i pouzdanost su ključni. Da bismo osigurali ove aspekte, naš portfolio uključuje nekoliko različite opreme za testiranje:

Oprema za optičku inspekciju (AOI i SPI) – Mirtec, Yamaha

Industrijski 2D i CT rendgenski aparat – GE Phoenik

Tester kola leteće sonde – Takaia 

E-LAB

blur-capacitors-chip-159201

U našoj laboratoriji za tehnologiju primene, tj E-LABmože se naći u mnogim uređajima koje prodajemo. Zahvaljujući tome, s jedne strane, možemo da predstavimo mogućnosti opreme našim partnerima, a sa druge strane možemo da obavljamo poslove lemljenja i ispitivanja. Dva su u laboratoriji  GE Phoenik Ks-rai takođe je dostupna, za koju po potrebi pružamo i obuku rukovaoca mašinama.

IPC obrazovanje

ipc member

ELAS je zvanični centar za obuku i sertifikaciju IPC-a (licencirani IPC centar za obuku i sertifikaciju) i registrovani član. Sa nekoliko programa obuke i sertifikacije, takođe podučavamo IPC standarde na Aplikacionom inženjeringu (CIS) i tri nivoa trenera za standarde (CIT) (IPC-A-610, IPC-7711/21 i J-STD-001). Naši IPC instruktori čekaju one koji žele da steknu kvalifikaciju bilo gde u zemlji iu sopstvenoj sali za obuku.

Detalji ovde!

VESTI

soldersmart
Sicherungskopie_von_Logo Automation Soldering

ELMOTEC – NOVI PARTNER I TEHNOLOGIJA

Slano robotsko lemljenje

Lemljenje je duša celokupne elektronske proizvodnje, zbog čega se ELAS od samog početka bavi mašinama za reflov, talasno, selektivno lemljenje u parnoj fazi i tehničkom obukom za lemljenje pod okriljem IPC-a i sa sopstvenom temom. Naš najnoviji partner, švajcarski ELMOTEC AG, dopunjava ovaj portfolio svojim svestranim robotima za lemljenje. Ovi roboti su idealna rešenja za brzo rastuću potrebu za automatizacijom ručnog lemljenja. Pored SolderSmart desktop robota, ELMOTEC takođe nudi integrisane jedinice za lemljenje i inline mašine za zadatke bilo kog kapaciteta.

 

Naša demo oprema stiže uskoro! Pozdravljamo sve zainteresovane koji žele da automatizuju svoju proizvodnju ručnog lemljenja za testove lemljenja!
fritsch smt

MALE SERIJE RUČNE I AUTOMATSKE SADNICE:

Fritsch SMT

Specijalnost poznatog nemačkog proizvođača je razvoj ručnih i automatskih mašina za sadnju. Preporučujemo ove mašine onima koji tek počinju u proizvodnji elektronike ili proizvođačima malih serija koji cene fleksibilnost, ali im je i dalje potrebna precizna i pouzdana mašina. Fritsch mašine sa širokim izborom implantabilnih delova i velikim brojem ulagača idealne su za proizvodnju velikih mešavina i malog obima uz nekoliko promena. Pored glava za doziranje paste za lemljenje koje se mogu integrisati u Fritsch mašine, asortiman proizvoda uključuje i ručne štampače za šablone i minireflov peći, tako da se čak i cela mala serija proizvodne linije može sastaviti po potrebi.

Za više detalja kliknite ovde!

selective rider

SELECTIVE RIDER – INSTRUMENT ZA MERENJE STANJA MAŠINE ZA SELEKTIVNO LEMLJENJE

Alat za popunjavanje praznina iz ECD-a, uz pomoć kojeg se performanse bilo koje mašine za selektivno lemljenje mogu reproduktivno testirati i nadgledati čak i bez test panela. Podaci se mogu prikazati u novom modulu već dobro poznatog softvera MoleMAP, a prilagođeni ključni indikatori procesa (KPI) se mogu statistički analizirati (SPC).

 

Glavni parametri selektivnog lemljenja koji se mogu testirati:

Temperatura predgrevanja, visina lemljenja, stvarni položaj mlaznice (Ks, I, Z), prečnik lemljenja, temperatura lemljenja na kraju mlaznice i vreme potapanja. Uz pomoć Minifluksometra, može se ispitati uzorak raspršivanja DropJet ili Ultrasonic fluksera i otkriti moguće začepljenje i klizanje aplikacije.

 

Instrument se može koristiti za testiranje inline ili offline mašina za selektivno lemljenje bilo koje marke. Takođe smo srećni što smo dostupni našim partnerima za testiranje na licu mesta, kontaktirajte nas u vezi s tim elas@elas.hu na adresi.

 

Za više detalja kliknite ovde!